Om Per Hellqvist

 

Jag har arbetat med säkerhet i olika former sedan 1989. I mitten på 1990-talet specialiserade han sig på IT/IS-säkerhet. Det är ett jobb som ger mig oerhört mycket varje dag. Det bästa jag vet är att hjälpa andra på olika sätt. En bra dag på jobbet är när jag känner att jag gjort en skillnad och hjälpt någon bli säkrare.

picture

Jag arbetar nu som IT-säkerhetsspecialist på Symantec. Tidigare har jag arbetat på F-Secure och var delägare/medgrundare i Atremo. Jag är medlem i SigSecurity, SNUS, VForum, Dataföreningen och Näringslivets Säkerhetsdelegation.

Vad har Per Hellqvist gjort?

Per Hellqvist har skrivit böckerna "Handbok för föräldrar - Lär dig vad ditt barn gör på Internet" och tillsammans med Dag Öhrlund utkommit med "Skydda ditt barn på Internet". Bägge böckerna har utgetts i upplagor överstigande 20.000 exemplar.

Per Hellqvist är en av Nordens mest anlitade föreläsare, debattör och moderator inom IT-säkerhet och ofta förekommande i olika media där han på ett lättförståeligt och konkret sätt kommenterar aktuella händelser inom säkerhet.

2003 tilldelades han SigSecuritys stipendie och 2004 mottog han SigSecuritys Säkerhetsstipendie. 2005 utsågs han till Näringslivets Säkerhetsdelegations Säkerhetsstipendiat. Under 2007 mottog han Silverpriset i kategorin "Årets Talesperson" på PR- branschens SPINN-gala. Nominerad till "Årets Säkerhetprofil 2009" på Säkerhetsgalan. Mottagare av Dataföreningens "Kjell Hultman-stipendie" samma år. I november 2009 nominerades han till "Begriplighetspriset" av kommunikationsbyrån Publik och utsågs till "100% Performer" på Symantec. År 2010 mottog han utmärkelsen "Årets Säkerhetsprofil 2010" på Säkerhetsgalan.

 

Boken Handbok för föräldrar
Bok av Per Hellqvist

picture

Bokens syfte är att ge föräldrarna ett verktyg för att börja förstå vad deras barn möter och utsätts för på internet.

Läs mer på bokens hemsida »

Bloggen Säkerhet och sånt
Sveriges första och största IT-säkerhetsblogg

picture

Per Hellqvist driver Sveriges första och största IT-säkerhetsblogg där han kommenterar elak kod, bedrägerier och aktuella händelser inom IT-säkerhet.

Gå till bloggen »

Boken Skydda ditt barn på internet
Bok av Per Hellqvist och Dag Öhrlund

picture

Internet är ett laglöst land utan sheriff. Mobbing och mordhot hör till vardagen. Boken förklarar farorna på internet på ett sätt så att alla förstår.

Läs mer på bokens hemsida »